wynajem kul wodnych części do klimatyzacji samochodowej łódź sklep rehabilitacyjny prasy belujące

Jak tylko zaczyna się sezon na dynie, wyruszam na polowanie na targ. Tam szukam pięknej, największej jaka jest. Oczywiście musi być pięknie pomarańczowa. Rzecz jasna na jednej dyni się nie kończy. Zazwyczaj robię zapasy na całą zimę. Uwielbiam to warzywo, jest pyszne w smaku i można z niego wyczarować wiele niesamowitych potraw. Przechowywać dynię można w sumie długo, jeżeli mamy tylko do predyspozycji suche i dość chłodne pomieszczenie, gdzie też nasza dynia nie przemarznie.

Jedną z nich jest słodko ostra zupa dyniowa – krem. Przepis na nią znajdziecie w jednym z wpisów. Kolejnym pysznym daniem są placki z dyni. To danie podobne do klasycznych i zapewne znanych Wam placków ziemniaczanych. Obiecuję Wam, że smak jest totalnie inny i nie pożałujecie! Zamiast trzeć plaski, trzecie dynię. Mąkę pszenną można zastąpić kukurydzianą. Pieczcie lepiej cieńsze placuszki, wtedy na pewno się upieką w środku. Z czym najlepiej je jeść? Wydaje mi się, ze strzałem w dziesiątkę jest gulasz z lekkim, nieco pikantnym sosem. Placki fajnie nim nasiąkają i całość smakuje zniewalająco.