wynajem kul wodnych części do klimatyzacji samochodowej łódź sklep rehabilitacyjny prasy belujące

Żeberka to doskonałe danie na solidną ucztę. Zapewne ile jest kucharek, tyle recept i pomysłów na żeberka i jeszcze więcej dobrych rad. Już sam wybór rodzaju mięsa może być zróżnicowany. Jedni wolą bardzo mięsne żeberka, inni uwielbiają takie, które są niemalże zaraz przy kości. Dla mnie istotny jest smak. Moim zdaniem wygrywają żeberka przygotowane w marynacie z musztardy i miodu. Najpierw przygotowujemy mięso: myjemy je, odcinamy co nie trzeba. Później lekko solimy, pieprzymy, również pieprzem ziołowym. Następnie nabieramy miodu i smarujemy nim żeberka. Potem smarujemy mięso musztardą. Wybierzcie ostrzejszą wersję, aby zrównoważyć słodki smak miodu. Nie dajemy mięsa od razu do pieczenia, tylko dajemy się wchłonąć marynacie. Po kilku godzinach wkładamy do piekarnika i pieczemy do momentu, aż mięso będzie miękkie. Na sam koniec polewamy cienkimi nitkami miodu i wkładamy jeszcze na moment do piekarnika. Dzięki temu uzyskamy przyjemnie chrupiącą skórkę. Tak przygotowane żeberka można jeść z sałatkami i frytkami. Dobrze smakuje też wariant z ryżem, można użyć do niego sosu, który powstanie przy pieczeniu żeberek.